Kirjoituksen otsikkona on kiinalainen nimeni Fei Make Yisang, jossa Make tarkoittaa Markusta, Fei on kiinalainen sukunimemme äänteellä "spend money" ja Yisang tarkoittaa lääkäriä.

Olimme perheeni kanssa vuosina 1979 - 80 Taiwanin itärannikolla Hwalienin kaupungissa sekä lähetystyössä, että lisäksi itse opetin kiinan kielen opiskelun ohella suuressa amerikkalaisessa lähetyssairaalassa ( The Mennonite Christian Hospital ) kiinalaisia gynekologiaan erikoistuvia lääkäreitä.

Tiedätkö,että vain henkilökohtainen usko Jeesukseen on PELASTAVAA USKOA !

Katso sivu ABORTTILÄÄKÄRIN kertomaa ! (klikkaa blogissa oikealla)

Mootoripyöräily isolla ja vähän pienmmällä (125cc) Vespalla on viime kesinä, sitten nuoruusvuosien kaksipyöräisten harrastamisen jälkeen, tuonut paljon iloa ja viihdettä luonnonläheisyydellään, etenkin Turun ja Ahvenanmaan saaristossa. Niitä kierreltiin ympäri ja edestakaisin.

          

Tietenkin rakkaan vaimoni kassa. Eri pyörät on pakko olla, kun nuoruusvuosina ajettiin autoilla kilpaa jääradoilla - muutenhan se olisi kai vain yksi iso moottoripyörä - on se kuitenkin mukavampaakin näin - vai mitä ?

             

Ja väliin on mahtunut myös kalastusta kuhaisella Tammelan Pyhäjärvellä, josta kuhat ja puolikiloiset ahvenet takasivat pakasteessa hyvät syötävät talvellakin, jolloin vain yleensä pilkittiin. Saa nähdä pystyykö Kallaves' samaan...

                         

Paras saalis kahdella vavalla oli, pojantyttäremme Minnin ollessa "muusana", parissa tunnissa 18 kuhaa ja hauki. Sinä aikana oli verkkoihinkin vielä pulahtanut kolme komeaa kuhaa ! 

                         

Kalastajiahan osa Jeesuksen opetuslapsistakin oli, joten niinhän se  on....

Jatkossa palataan välillä näihin elämän tärkeimpiin asioihin !

Tässä kuvassa on paras ystäväni Rauno , joka tekee vaimonsa Eijan kanssa lähetystyötä Hongkongista käsin Manner-Kiinaan. Silloin vuosina 1979-80 teimme hänen kanssaan yhdessä työtä Taiwanilla.

Työ mantereella on vaikeaa ja vaativaa, koska muodollisesta "uskonnonvapaudesta" huolimatta Kolmen Itsen niin sanottu "kristillinen kirkko" on täysin valtion hallinnassa ja ohjauksessa, samoin kuin sen opetuskin.

Todelliset kristityt uskovaiset toimivat "maan alla" ja heitä sekä heidän kiinalaisia johtajiaan vangitaan jatkuvasti ja pidetään vangittuina vuosikausia. Tämä todellinen uskovaisten ryhmittymä tarvitsee meidän kaikkien esirukouksia ja myös aineellista apua jatkuvasti, jotta he voisivat levittää Raamattuja ja kouluttaa kansallisia työntekijöitä. Itse henkilökohtaisesti en pystyisi toimimaan niissä vaikeissa olosuhteissa jossa hengellinen veljeni ja paras ystäväni toimii - joten RUKOILKAA !

Kiinassa Jeesuksen lähetyskäskyssä ( Mark.16:15-20 ) luvatut ihmeet eivät ole siellä ihmeitä, vaan ne otetaan vastaan luonnollisina Sanan lupauksina: merkit seuraavat -kaikenlaiset sairaat parantuvat, puhutaan tunnetuilla ja tuntemattomilla kielillä ja ajetaan riivaajia Raamatun lupauksen mukaan. Siellä nämä merkit kuuluvat uskovaisten jokapäiväiseen arkeen. Henkilökohtaisesti uskon sekä tiedän ja olen nähnyt myös tapahtuvan näiden merkkien seuraavan uskovaisia niin Suomessa kuin kaikkialla muuallakin, missä evankeliumia julistetaan kokonaisena ja annetaan Pyhälle Hengelle vapaus toimia.!

Jeesus elää ja Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti !  Amen